Steak s jednoduchou domácou BBQ omáčkou
Cviklový hummus či nátierka?

Náš quiche je zhotovený z:
Cesto:
250g špaldovej múky
120g masla
1 vajce
3 ČL ľadovej vody
štipka soli
Plnka:
200g čerstvých húb (my sme zvolili šampiňóny)
4 vajcia
250ml šľahačkovej smotany
250g bryndze
korenie, soľ (stačí veľmi málo, pretože bryndza je sama o sebe dosť slaná)
štipka muškátového oriešku
Najprv si pripravíme cesto, ktoré môžeme/nemusíme dať na hodinku do chladničky. Vložíme ho do maslom vymastenej formy na quiche. Povrch cesta poprepychujeme vidličkou a necháme na cca 10min piecť pri teplote 200st.

Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si zmes.
Na plátky nakrájame očistené šampiňóny a na masielku ich opražíme spolu s bryndzou. Opekáme dovtedy, kým sa bryndza neroztopí. Potom si vyšľaháme vajíčka spolu so smotanou, pridáme koreniny a muškátový oriešok.
Keď máme cesto vychladnuté, zmes pridáme a dáme zapiecť na cca 20-30min, pri teplote 200st.


Podávame vlažný alebo vychladnutý so zleninovým šalátom, či rôznymi bylinkami.
Prajeme dobrú chuť!

Všetky články autora
Autor článku:
Simona Chutňáková
Všetky články autora
Volám sa Simona a mám 23 rokov. Pochádzam z malebnej dedinky Rabča (Orava) ale momentálne bývam v Bratislave.
Nemôžem tvrdiť o sebe, že som od malička maniak na varenie a jedlo..no, čo sa týka jedla tak áno, ale varenie som neznášala :) Áno, nemala som ho rada, nechcela som variť.
Nechápala som, ako môže moja maminka tak veľmi milovať varenie, často sme sa aj kvôli tomu hádali, pretože ja som sa nikdy nechcela nič naučiť... Varenie bolo pre mňa ako nejaké domáce práce, resp. niečo pre "gazdinky" a tou som nikdy nechcela byť.
Až prišiel deň D a varenie malo pre mňa úplne iný význam. Bol to práve môj priateľ, s ktorým sme si začali spolu variť. Čoraz častejšie sme si varievali a ja som sa začala aj nad tým všetkým zamýšľať.. Ja, ako obrovský mäsožrút, mi jedného dňa začalo prekážať mäso. Zatiaľ nie som vegetarián, ale snažím sa ho vo veľkom množstve vylúčiť z jedálnička. Veľmi som sa začala zaujímať o vegetariánsku kuchyňu a tu som objavila nespočetné množstvo zeleniny a ovocia, ktoré som dovtedy nepoznala (dokonca ani tie, z našej záhrady :) )
Zelenina a ovocie ma vedú k tomu stať sa zdravším človekom. Začala som čítať rôzne články, knihy od odborníkov na zdravú výživu a vidím v tom zmysel života. Možno sa to len tak zdá, ale nikdy pred tým som nebola taká vyrovnaná a spokojná ako teraz :)
Mojim veľkým vzorom je moja maminka, tak úžasne ako ona varí..s takou láskou...Je mojou prvoradou poradkyňou, od ktorej sa mám ešte toho veľa učiť. I vďaka nej mám radosť z písania tohto blogu :-*
Vďaka vareniu som spoznala množstvo zaujímavých vecí a aj ľudí, ktorí sa touto témou zaoberajú.
Môj blog je pre Vás všetkých, aby sme sa zamysleli nad sebou, našou rodinou a blízkymi priateľmi. Možno si neuvedomujeme podstatu zdravého stravovania, ale má to v našom živote veľmi veľké postavenie. Tak urobme niečo pre seba i pre iných :)
http://simonachutnakova.blogspot.sk/
http://www.facebook.com/pages/Food-makes-me-happy/529241723888335