Náš quiche je zhotovený z:

Cesto:

250g špaldovej múky 
120g masla
1 vajce
3 ČL ľadovej vody
štipka soli 

Plnka:

200g čerstvých húb (my sme zvolili šampiňóny)
4 vajcia
250ml šľahačkovej smotany 
250g bryndze
korenie, soľ (stačí veľmi málo, pretože bryndza je sama o sebe dosť slaná)
štipka muškátového oriešku

Najprv si pripravíme cesto, ktoré môžeme/nemusíme dať na hodinku do chladničky. Vložíme ho do maslom vymastenej formy na quiche. Povrch cesta poprepychujeme vidličkou a necháme na cca 10min piecť pri teplote 200st. 

 

 

Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si zmes. 

Na plátky nakrájame očistené šampiňóny a na masielku ich opražíme spolu s bryndzou. Opekáme dovtedy, kým sa bryndza neroztopí. Potom si vyšľaháme vajíčka spolu so smotanou, pridáme koreniny a muškátový oriešok. 
Keď máme cesto vychladnuté, zmes pridáme a dáme zapiecť na cca 20-30min, pri teplote 200st. 



 

 

Podávame vlažný alebo vychladnutý so zleninovým šalátom, či rôznymi bylinkami.

Prajeme dobrú chuť!