4 porcie
200 g ryža na sushi
1 liter mandľového mlieka Alpro
1 PL trstinového cukru
štipka soli
250 g čučoriedok
vanilkový extrakt
limetková šťava
hrsť mandlí bez šupky
Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou. Mandľové mlieko nalejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme k varu. Do mlieka vložíme ryžu a varíme na nízkom plameni približne 25 minút. Ryžu musíme miešať, aby sa nepripálila. Keď je ryža uvarená, mala by mať kašovitú konzistenciu ako hustý puding.
Ryžu necháme chvíľu chladnúť a medzitým si pripravíme čučoriedkový topping. Čerstvé čučoriedky dáme do malého hrnca a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Postavíme na plameň, pridáme trošku vanilkového extraktu a asi 1 ČL limetkovej šťavy. Pár minút povaríme.
Ryžu naservírujeme do pohárov alebo misiek, prelejeme čučoriedkami a ozdobíme nasekanými mandľami.