Anička mi už dlho touto tortou pílila uši. To je tak, keď sa to všade na internete hemží podobnými makovo-višňovými dezertami. Samozrejme, ja som zase musela experimentovať a vniesť do toho trochu môjho maslového, pocukrovaného srdiečka. :) U nás mak môžeme všetci, tvaroh tiež, už len tie višne bolo treba nejak rozumne dochutiť... :D 

Na korpus si pripravte:
125 g masla
150 g trstinového cukru
250 g pomletého maku
6 vajec
50 g práškového cukru
1 + 1/2 PL ovsenej múky

Rúru si vyhrejte na 180°C. Poriadne vymastite kruhovú formu (26 cm) a na jej dno dajte papier na pečenie. Vajcia rozdeľte na bielky a žĺtky. Zmäknuté maslo šľahajte s trstinovým cukrom, kým z nich nevznikne ľahšia, napenená hmota (4-5 minút), pridajte mak sparený horúcim mliekom a nakoniec 6 žĺtkov. Z bielkov a práškového cukru vyšľahajte tuhý sneh. Ja vždy pridám aj za jednu lyžicu citrónovej šťavy. Šľahajte, až bude sneh úplne tuhý a pekne lesklý a potom do neho pridajte múku. Sneh opatrne, po častiach vmiešajte do makovej zmesi. Vycapnite všetko do formy, párkrát s ňou tresnite o linku, aby sa vyrovnal povrch a zverte rúre na 35-40 minút. Po 30 minútach skúste do stredu piškóty pichnúť špajdľu. Ak ju vytiahnete čistú, piškóta je hotová, ak sa na ňu ešte lepí cesto, pokračujte v pečení. Dopečený makový základ našej torty vyberte, nechajte aspoň 10 minút chladnúť vo forme, potom vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Neskôr ju prekrojíte na polovicu a naplníte.

Aby ste nejedli holý, suchý korpus, nachystajte aj:
650 g višňového kompótu
2-3 PL Zlatého klasu od Dr. Oetkera
50 ml Umu
kôru z jedného pomaranča
500 g jemného tvarohu
200 g kyslej smotany (16%)
50 g vanilkového cukru
kôru z polky citróna

Kompót aj so šťavou dajte do menšieho hrnca, prihoďte pomarančovú kôru, Um a zohrievajte na strednej teplote. Za stáleho miešania vtrepte do horúceho sirupu Zlatý Klas a miešajte, kým zmes nezhustne. Odložte na chladné miesto a nechajte takmer úplne vychladnúť. Sem-tam "kompótový puding" premiešajte ;) Tvaroh, smotanu, cukor a kôru vyšľahajte a kým budú korpus a puding studené, strčte túto plnku do chladničky. 

Už vám neostáva nič, len na jednu časť piškóty rozotrieť polovicu pudingu ( ten by mal byť ešte "letný", aby sa pekne vpil do piškóty), nasleduje vrstva tvarohového krému, na to druhá polovica korpusu, znovu puding a zvyšok krému. 
Torta je mega jednoduchá a ak máte radi mak v kombinácii so sviežosťou tvarohu a nevtieravou sladkosťou ovocia, odporúčam vyskúšať ;)