Kura si vyberieme z chladničky a necháme ho otepliť na izbovú teplotu.
Kmín a rascu si nasucho opečieme na panvici a rozomelieme v mažiariku.Na panvicu nalejeme asi 1 PL olivového oleja, rozpálime ho a orestujeme na ňom cibuľu do sklovita. Pridáme cesnak nakrájaný na drobno, kmín a rascu a prepláchnuté krúpy. Zalejeme vodou a dusíme do mäkka (najprv som dusila s pokrievkou a asi po 15 minútach som ju dala preč a dusila bez nej).

Keď sa všetka voda vyparí a krúpy sú uvarené, odstavíme ich. Pridáme citrónovú kôru, šťavu, petržlenovú vňať a nasekané orechy.

Plnkou naplníme kurča, osolíme a okoreníme ho a na vrch poukladáme zopár plátkov masla.
Najprv pečieme 30 minút pri 200 °C, potom prikryjeme alobalom a pečieme cca 45 - 60 minút až kým nie je mäso mäkké.

Nakoniec alobal dáme preč, kura polejeme výpekom a pečieme neprikryté kým koža nie je chrumkavá.
Vyberieme z rúry a necháme ešte 20 minút odpočinúť.

Kura podávame s udusenou červenou kapustou, knedľou poliatou výpekom a plnkou.