na väčší plech

550 g hladkej chlebovej múky
200 g semoliny
350 ml vlažnej vody
15 g droždia
1-2 ČL soli
2 strúčiky cesnaku
3 šalotky
rozmarín
olivový olej

o vode rozpustíme droždie a pridáme lyžičku múky. Necháme pár minút odstáť, pokým začne droždie jemne bublinkovať. V miske zatiaľ premiešame obidve múky, pridáme soľ a pretlačený cesnak. Ak je droždie aktívne, pridáme ho do misky s múkou a vymiesime cesto. Malo by byť jemné a môže sa zdať lepkavé. To však nevadí. Necháme ho v prikrytej miske kysnúť asi 30 minút. Aby sa nám lepšie z misky vyberalo, môžeme potrieť jej steny olejom.

Dáme si vyhriať rúru na 220 °C. Väčší plech na pečenie vystelieme mastným papierom. Dlaňami naň roztiahneme nakysnuté cesto. Šalotku nakrájame pozdĺžne na plátky. Jemne ich vtlačíme navrch cesta. Posypeme rozmarínom a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 25-30 minút.

Po upečení potrieme povrch olivovým olejom.