Bytová reštaurácia sv. Krištofa (meno dostala po synovi hostiteľov Krajčovičovcov) v tomto význame nie je iná. Posedíte si vo veľmi príjemnom byte, najete sa naozaj skvelého jedla, popijete výborné víno a dorazíte sa brutálnym dezertom. Teda, aspoň tak to bolo v našom prípade.

 

CESTA

Dostať sa do bytovej reštaurácie sv. Krištofa nie je ľahké, pokiaľ neviete, kde je. Nakoľko je to byt, tak neexistujú žiadne značky ani reklamy. No o to je mágia tohto konceptu silnejšia :)

Nebudeme sa tu rozpisovať, pozrite si, ako sme do reštaurácie išli my.

 

JEDLO

Boli sme pozvaní na viac-chodové menu, ktoré je v tomto koncepte štandardom. Poďme sa teda pozrieť na všetko, čo sme vyskúšali. 

 

BAGETA Z DOMÁCEHO KVÁSKU A BYLINKOVÝM MASLOM + OSVIEŽUJÚCA LIMONÁDA Z BAZY ČIERNEJ

Táto pani bageta bola brutálne dobrá. Fakt. Ak by sme mohli, tak dáme fight so Story Bakery, lebo tu pri tejto kváskovej bagete si fakt nie sme istí, kto by vyhral. Sto bodov!

Ako bonus pristála na stole aj výborná maslová brioška, ktorú sme okamžite skombinovali s bylinkovým maslom, pretože sme gurmáni.

 

DOMÁCE TAGLIATELLE Z TVRDEJ PŠENICE AGLIO OLIO E PEPERONCINO + MYSLÍK, VELTLÍN ZELENÝ, 2013

Ku každému chodu je presne spárované víno. Pán hostiteľ Juraj má totiž k vínu a vinárstvu riadne blízko, tak sa v tom vyžíva. 

Cestoviny z tvrdej pšenice sú naozaj niečím úplne iným ako tým, čo ste boli zvyknutí jesť. Jednoducho to, čo poznáte ako cestoviny nie sú cestoviny. Plus k tomu pridajte riadne štipľavý olejček a o gurmánsky zážitok máte postarané.

 

CITRÓNOVÝ SORBET

K riadne osviežujúcemu neutralizátoru chutí - citrónového sorbetu z bio citrónov - sme si aj vypočuli niečo o jeho histórii.

 

REDUKOVANÝ VÝVAR Z MLADEJ BIOZELENINY + MRVA & STANKO, RULANDSKÉ ŠEDÉ VLH 2013

Bez polievky by nebola večera, že. A keďže hostitelia sú propagátormi kvalitných surovín, aj táto polievočka musela byť z biozeleniny. Ale v zmysle "zelenina zo záhradky" a nie "zelenina s nápisom BIO v regáli" - čo bolo samozrejme cítiť na chuti.

 

MORSKÝ VLK V SOĽNEJ KRUSTE SO ŠAFRÁNOVÝM RIZOTOM + WILD PIG CHARDONNAY, 2011

Hlavné jedlo večera. A že aké! Najprv sa musela soľná krusta (kde boli 3 kilá soli) riadne rozsekať sekerou, potom naložiť skvelé rizotko a nakoniec naložiť výbornú rybku. Chuť bola delikátna, jedinečná a skvelá!

 

NAJLEPŠIA ČOKOLÁDOVÁ TORTA + FREIXENET, CORDON ROSADO

Tu sme síce už v žalúdkoch nemali miesto, no neochutnať tortu, ktorú pokrstili ako "najlepšiu" by bola osudová chyba. A tak sme sa obetovali pre spoločnosť.

Normálne neobľubujeme torty, ktoré majú takú tú špecifickú trikolóru "korpus - krém - poleva" a preto sme sa na túto pozerali so skepticizmom. No okamžite po ochutnaní sme pochopili, že korpus je skoro čistá čokoláda, je riadne šťavnatý a krém skvelo dochutený + bola k torte hora lesného ovocia. 

Tak sme sa ňou dorazili jak páni. A najradšej by sme si ju vzali domov.

Pre nás dvoch bola návšteva bytovej reštaurácie sv. Krištofa naozaj úžasným zážitkom.

Jedlo bolo top, pitie tiež a hostitelia detto. Keď si vezmeme, že naša večera stála 59€ AJ S VÍNOM, tak nie je jednoducho o čom. Akonáhle si našetríme, tak sa sem na sto percent vrátime.

AKO TO CELÉ FUNGUJE A KOĽKO TO STOJÍ?

Ako sa k nám dostanete? Pošlite nám na FB stránku alebo na brsvkristofa@gmail.com žiadosť o zaradenie do mailing listu, kde pripojíte svoju e-mailovú adresu a telefónne číslo. Keď vytýčime termín večere, dostanete e-mailom pozvánku s naplánovaným menu (a cenou). Kto sa najrýchlešie zaregistruje, s tým sa vidíme.

INFO:https://www.facebook.com/bytovarestauracia/timeline