Na 2 plechy tašiek (cca 8 ks) si pripravíme:
Cesto:

zemiaky uvarené v šupke cca 7-8 ks
múka špaldová podľa potreby (viac ako 1 kg nebudete potrebovať, odhadujem to na 500g)
soľ 1 ČL

Na náplň:
Babka dávala bravčovú masť, mleté korenie a krupicu. Tu je moja verzia.

olivový olej
morská soľ 
korenie
feferónka (mletá alebo drvená, sušená alebo čerstvá) podľa chuti
cesnak čerstvý (viem si predstaviť aj sušený) cca 8 ks

Prípadne ešte si viem predstaviť:

sušená červená paprika
sušené bylinky podľa chuti
obľúbený syr

-  Vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame, prípadne roztlačíme najemno, pridáme soľ a prisypávame múku, miesime cesto, až kým nie je kompaktné, relatívne pevné a nelepí sa nám na ruky.

- Cesnak pretlačíme do oleja a premiešame. Ak máme feferónku mletú, tak ju k oleju pridáme tiež.  

- Cesto si rozdelíme na 8 bochníčkov. Každý bochníček rozvaľkáme na dĺžku plechu a šírku cca 15cm na pomúčenej doske a potrieme ochuteným olejom, posypeme soľou a korením (prípadne nami zvolenými surovinami) a zavinieme tak, že hornú tretinu cesta preložíme k stredu a to isté urobíme s dolnou tretinou cesta (takto zavinuté by mali merať tú 1/3 z pôvodnej šírky, teda cca 5 cm). 

- Dáme piecť na vymastený plech cca 10-15 min. pri 180°C kým nie sú odspodu jemne prifarbené. Vtedy ich otočíme pripečenou stranou nahor a pečieme ďalších 10-15 min. 

Papáme len tak. Chutia trochu ako lokše. Ja ich milujem!