Pre 4 osoby budeme potrebovať:

kuracie prsia 4 ks
červené alebo biele hrozno alebo ich kombinácia 3 - 4 strapce
červené víno 2 - 2,5 dcl
badián vcelku 1 ks alebo štipku práškového
škorica zvitky 1 ks
klinčeky štipku mletých
olivový olej 2 PL
soľ, trstinový cukor
múka alebo škrob alebo iné zahusťovadlo 2PL

- Prsia, ak sú príliš hrubé, jemne naklepeme, osolíme a na rozpálenom oleji v priestrannej panvici prudko opražíme z oboch strán. 
- Keď sú prsia z oboch strán zatiahnuté, pridáme hroznové bobule a podlejeme vínom. Prsia ponadvihujeme tak, aby sa hrozno dostalo pod ne a dobre sa podusilo. Pridáme koreniny a necháme dusiť cca 20-30 min. do zmäknutia mäska.
- Po udusení prsia vyberieme a prikryjeme, aby nevychladli. Omáčku precedíme, ale ak máte bezkôstkové hrozno, netreba, vtedy len vyberieme badián a škoricu. 
- V šálke si rozmiešame v troche vody múku a prilejeme k omáčke. Na miernom plameni miešame kým nezhustne. Ak je potrebné, dochutíme trstinovým cukrom alebo soľou.
- Do zahustenej omáčky vrátime prsia a môžeme sa popiplať a povyberať aj scedené šupky zo sitka. 
- Podávame s ryžou alebo s bagetkou, prípadne, ak nám ostalo hrozno, stýmto hroznovým šalátom.

Dobrú chuť