Po dlhom dumaní a neskoršom zúfalom zapojení trojčlenky som spravila konečné rozhodnutie. A tak vám s veľkou radosťou po dezertných vínach a dezertéroch predstavujem dezertné stredy na Just Dare to Cook (ďalej už len DS)!

S malou dušičkou prehlasujem, že tento môj návrh nie je podložený žiadnym vedeckým výskumom. Našťastie podľa dlhodobého sledovania prieskumov verejnej mierny a počtu žien účastných na každoročných MDŽ akciách SMER-u má  z môjho pohľadu národ slovenský sklony uveriť skôr totálnym nonsensom, ako logickým faktom. A tak som presvedčená, že aj môj vynález - dezertné stredy - je odsúdený na úspech.
Aby ste nemohli protestovať, že vy ste pracujúci človek a na akési vypekanie v strede týždňa nemáte čas a ani chuť, mám pre vás závažný argument! Čo ak vám sľúbim, že poskytnem recepty na koláče jednoduché, rýchle a lahodné? Tak čo? Skúsite to so mnou? Dnes to bude skúšobná jazda...
 

Samozrejme, aby som vás zlanárila, vytiahnem zbraň zbraní - čokoládu! A tým nemyslím nejaký vyschnutý kakaový koláč, ku ktorému vypijete 0,5 litra mlieka. Toto je šťavnatá bomba! A nepotrebujete vajce, mlieko, maslo, dokonca ani cukor! Ale zato:
125 g hladkej múky
1/2 PL jedlej sódy
3 PL holandského kakaa
štipku soli
4 PL oleja
1 PL octu
1 väčší banán
150 ml studenej vody


Na začiatok zapnite rúru a nechajte ju vyhriať na 180 °C.

Potom vymastite formu. A teraz cesto!

Mám tip - aby ste toho zašpinili čo najmenej, odporúčam najprv si odvážiť múku vo väčšej mise a potom do nej už len postupne pridávať sódu, kakao a soľ. Premiešať.

Do suchej zmesi spravte dve jamky. Do jednej dajte olej (rozpustený kokosový, olivovým, alebo aj slnečnicový) a do druhej ocot. Nakoniec to všetko zalejte banánom rozmixovaným s vodou, poriadne premieste metličkou na hladké cesto, hneď vylejte do formy a pečte 25 - 30 minút.

Po dopečení by mal byť koláč mäkký a šťavnatý. Opatrne ho vyberte z formy a nechajte 10 - 15 minút vychladnúť na mriežke.

Potom mu doprajte už len malú cukrovú posýpku, kus si odkrojte a užite si stredajší večer s bohovským koláčom po ruke! 
Poznámka: Ak nemáte doma banán, môžete použiť 60 g cukru. V tom prípade ale do cesta pridajte o 30 ml vody viac.