4 porcie

400 g cestovín
3-4 strúčiky cesnaku
1 PL masla
1/2 ČL mletého muškátového orieška
300 g baby špenátu
150 ml smotany na šľahanie
 4 PL mascarpone
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
parmezán

 

Dáme si variť cestoviny.

Na zohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, nastrúhaný muškátový oriešok a maslo. Počkáme, kým sa cesnak osmaží a maslo rozpustí. Potom pridáme špenátové listy, okoreníme, osolíme a 5 minút varíme. Pridáme smotanu a mascarpone. Minútku povaríme a ochutnáme. Dochutíme soľou a korením. Uvarené cestovy spolu s trochou prevarenej vody z cestovín vmiešame do omáčky. Mali by sme dostať jemnú lesklú omáčku. Pridáme hrsť nastrúhaného parmezánu, premiešame a hneď podávame.